HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Magyar fotós így még nem fotózott Star Wars Legót!

Egy fiatal magyar fotós újraálmodta a Star Wars legósított jeleneteit!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lampert Benedek nagy legofanatikus, mi több, Star Wars-fan is, és hobbija a fotózás. 2007 óta foglalkozik fotózással, de saját bevallása szerint csak most ért el arra a szintre, hogy publikálja is munkáit. Amatőr fotósnak tartja magát, noha a képei alapján abszolút a profizmus jut eszébe az embernek!

benedek_lampert_battlefield_K_J
Luke

Az inspirációt és a minőségi mércét egy finn legófotós adta – Vesa Lehtimäki. Alapvetően minden fotótémát kedvelek. Vannak természet-, Budapest-, modell- és tárgyfotóim is. Ez a figura dolog még friss, de nagyon élvezem, és természetesen már megvan az ötlet és a terv a következő sorozathoz is. Star Warstól függetlenül legós, de viccesebb, szarkasztikusabb témákkal fogok kísérletezni.

benedek_lampert_hoth_watch_k_j
Hoth

A Star Wars és a Lego az elmúlt néhány évben olyan szorosan kapcsolódik össze, „mint két kicsi lego”. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a Lego 1999 óta tolja ki magából az éppen aktuális Star Wars franchise-hoz kapcsolódó termékeket, hiszen ’97 óta már a videojáték-piacon is hódítanak. Persze a nagyobb címek, mint a Star Wars, az Avengers vagy a Harry Potter nem sokat várattak magukra, hiszen több mint tíz éve (az első Lego Harry Potter játék 2001-es) már ezekkel is játszhatnak a legó fanatikusok és a videojáték-szerelmesek. 

HIRDETÉS

benedek_lampert_start_from_dagobah_system_k_j
Dagobah

Többször próbálkoztam a lego-fotózással, de sem tudásilag, sem technikailag nem voltam még azon a szinten, hogy publikálhatóak legyenek. Egy hónapja kezdtem el ezt a sorozatot és képenként átlagosan 2-3 órás munkákkal, de sikerült befejezni. A Dagobah-s kép a rekord, az 6-7 óra volt.

Lampert Benedek oldala ezen a linken érhető el.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.