HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

A 10 leggyönyörűbb testi hibás szépség

A héten érkezik a Mad Max: Fury Road Tom Hardy főszereplésével! Az előzetesekben feltűnik, hogy Charlize Threon kisasszonynak hiányzik a fél karja, kopasz és mindezek ellenére őrületesen szexi! Ennek okán következzék a Roboraptor Blog valaha volt legbizarrabb listája: végtaghiányos szex-szimbólumok! Rick Rockatinsky, Unchained Gutenberg és Mr. Rabbit top 10-es listája!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ennek okán következzék a Roboraptor Blog valaha volt legbizarrabb listája: végtaghiányos szex-szimbólumok! Rick Rockatinsky, Unchained Gutenberg és Mr. Rabbit top 10-es listája!

zzzImperator Furiosa – Charlize Theron (Mad Max – A harag útja, 2015)

Charlize Theron karakteréről egyelőre keveset lehet tudni, annyi biztos, hogy egy batár nagy benzines kocsit vezet és van egy elég freaky fémkeze. A sminkelést ugyan kicsit néha túltolja (bár valószínűleg tetszeni már nem nagyon akar senkinek) nagy eséllyel egy magányos tanker-tulajdonos lesz, akit az értékes rakományért abuzálnak majd az őt üldözők. A kedves és daliás Tom Hardy pedig valamilyen oknál fogva a segítségére siet, vagy ő segít Hardyn… de tökmindegy nem?! Charlize Theron még így is simán az egyik legszexibb Mad Max-karakter!

Jane Levy in TriStar Pictures' horror EVIL DEAD.Mia – Jane Levy (Gonosz halott, 2013)

A barátai segítségével, egy isten háta mögötti, elhagyatott, Necronomiconnal súlyosbított faházban drogfüggőségétől szabadulni igyekvő Mia (Jane Levy) bal kezére az addig sem túl kíméletes film vérzivataros, eszeveszetten brutális fináléjában teljes súlyával ráborul egy autó, neki pedig két választása marad: vagy szó szerint, a következményekkel nem törődve kitépi, kiráncigálja, kiszaggatja magát a járgány alól, vagy a felé kúszó rettenetes, pokolbéli démon prédájává lesz. Mivel láncfűrésze épp nincs kéznél (muhahha) a lány az előbbi utat választja: az eredményt el lehet képzelni. A praktikus effektekkel, CGI-mentesen, igen érzékletes részletességgel prezentált jelenet több napon túl gyógyuló sérüléseket okoz szerencsétlen nézőnek is, a hatás leírhatatlan. De muszáj párszor újranézni.

HIRDETÉS

planet-terror
Cherry Darling – Rose McGowan (Grindhouse -Terrorbolygó, 2007)

Mi lehet egy gogo-táncos legnagyobb félelme? Természetesen ha leszakad az a testrésze amivel a pénzét keresi. Ez esetben ez két dolgot jelenthet: a bal vagy a jobb lábát. Cherry a Terrorbolygóban már önmagában minden geek férfi vágyainak netovábbja, pláne egy zombiapokalipszis kellős közepén, viszont abba is gondoljunk bele, hogy legalább ugyanennyire jól jön az a rakétavetővel ellátott gépfegyver is, amit az elveszett testrész helyére operálnak!

elle_driver_wallpaper_by_demonika

Elle Driver – Daryl Hannah (Kill Bill, 2003)

Ha az ember fia megnézi a Kill Bill két részét, akkor biztos lehet benne, hogy a filmtörténelem egyik leggonoszabb, leghitványabb, legvááááá… ez a nő mostohább, mint az összes Disney főgonosz együttvéve! Viszont egy dolgot egyszerűen nem lehet elvitatni: embernek még nem állt ennyire jól szemfedő, pedig nem kisebb kihívója van, mint maga Nick Fury úr. Elle Driver pedig fél szemmel is képes eltenni bárkit láb alól, mert az elemi gonoszság ott van ebben a nőben. Persze lehet, hogy ehhez az is kellett, hogy az ember alaposan frusztrálva érezze magát a fél szeme miatt.

1280x720-7cb
Gazelle – Sofia Boutella (Kingsman: A titkos szolgálat, 2015)

A Kingsman önértékén is az idei év egyik legjobb filmje, de kétségtelen, hogy az alaposan kidolgozott  karakterek és történetvezetés mellett volt még egy óriási erénye a filmnek: Gazelle, a pengelábú szupergonosz sidekick. A történetmenetben ugyan nem volt kifejezetten nagy szerepe, de az biztos, hogy a legfeszkósabb és legkegyetlenebb írtásokat neki köszönhetjük. Ja és közben meg édes egy nő!

total-recallA három mellű nő – Lycia Naff (Total Recall – Az emlékmás, 1990)

Ugyan kicsit kilóg a listánkról, hiszen a ’90-es évek underground VHS-kultúrájának ikonikus prostituáltja, a három mellű nő nem rendelkezik testi fogyatékkal, sőt egy mellel több van neki. Egyértelműen a Total Recall legelborultabb ötletei közé tartozik – pedig Paul Verhoevent senki nem vádolhatja azzal, hogy egészséges elméjű sci-fi rendező lett volna. Akkoriban a nevesítetlen karakter elérte azt, hogy minden tini geek harmadik kezet szeretett volna magának a legteljesebb élményért. A rövid szerep olyannyira jól sikerült, hogy a mai napig mindenki emlékszik rá, arról nem is szólva, hogy még a remake-be is bekerült, pedig az új feldolgozás sokkal inkább az eredeti novellára építkezett, mint a filmes elődre.

orac
Barbara Gordon (Batman képregények)

A képregény-univerzumokra alapvetően nem igazán jellemző, hogy egy szereplőjüket örökre megöljék vagy megnyomorítsák, a DC Barbara Gordonja azonban sajnos így járt. A The Killing Joke című képregényben Joker kíméletlenül hasba lőtte, mielőtt elrabolta volna édesapját, Gordon felügyelőt, így a karakter örökre tolószékbe kényszerült. Azonban Batgirl álcáját levéve is hasznos tagja denevér-csapatnak, mivel a barlang gépparkját állandóan használva, Oracle-ként löki a fontos infókat egyenesen Batman fülébe.

part_of_your_world_reprise
Ariel (The Little Mermaid, 1992)

A Disney hercegnőinek legszexibbje, Ariel, az Andersen összesből kilépett sellő bizony lábak nélkül született. Ennek ellenére uszonyokkal is teljes életet tud élni, tekintve, hogy lakóhelye a víz, de amikor beüt a szerelem, inkább lábakra vágyik, hogy a szárazföldön élhessen. Ezt meg is kapja, azonban cserébe a hangját kell adnia, némán pedig nem kis nehézségeket okoz neki felszednie álmai pasiját (aki mellesleg olyan ostoba, hogy nem emlékszik rá sellő korából). Az viszont bizonyos, hogy mindkét testi fogyatékával sikerül érvényesülnie az adott közegben.

url1
Fekete özvegy – Scarlett Johansson (Bosszúállók: Ultron kora, 2015)

Figyelem! SPOILER-ALERT! Érdekes szociológiai kérdés, hogy a Fekete Özvegy vajon testi hibásnak számít-e. Az Ultron korában bedobták, hogy a gyilkossá történő kiképzése alatt mesterségesen sterilizált Natasha épp meddősége folytán tud ilyen hatékonyan dolgozni, tehát tulajdonképpen teljes életet él. Azt viszont egyértelműen le lehet szűrni, hogy emiatt nem tartja magát egész embernek és nehézségeket okoz neki az érzelmi kötődés Bruce Bannerrel, szóval az emocionális hatás hasonló, mint egy elveszített végtag esetében.

b4-trailer-204

Korra (Avatar, 2012-2014)

Vigyázó szemeinket Kelet felé vetve is találhatunk olyan geek-álomlányt, aki testi hibával bír. Korrát, az Avatárt elég sok megpróbáltatás érte az anime folyamán, először az idomítás képességétől fosztották meg, majd megölték a benne rejlő korábbi Avatárok szellemeit, a harmadik évad végén pedig lebénult. Bár az ő tolószékben töltött ideje csupán átmeneti, azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy súlyosabban hatott rá, mint a lista többi karakterére és érzelmileg rendkívül megszenvedte a dolgot.