HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

20 random tény, amivel menő lehetsz egy Hunger Games diskurzusban

A héten érkezik Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész, így lelkileg már készülhetünk arra, hogy sok baráti beszélgetésben előkerül majd témaként. Összegyűjtöttünk néhány infót, amiket bedobálva minden Katniss-hívőt levehetünk a lábáról.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A héten érkezik Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész, így lelkileg már készülhetünk arra, hogy sok baráti beszélgetésben előkerül majd témaként. Összegyűjtöttünk néhány infót, amiket bedobálva minden Katniss-hívőt levehetünk a lábáról.

funny-pictures-auto-creepy-wonka-hunger-games-472096.jpeg.jpg

1. A The Hunger Games jelenleg a harmadik legolvasottabb Kindle e-book. A Biblia vezet.

HIRDETÉS

2. Suzanne Collins – állítólag – akkor találta ki a film történetét, amikor éppen a tévécsatornák között szörfölt, és egy valóságshow megtekintése után egy iraki háborús tudósításba futott bele.

3. A regényt 51 különböző nyelvre fordították le eddig.

4. Az első Hunger Games-t betiltották Vietnamban.

5. A Katniss (Sagittaria sagittifolia) egy árvácskára emlékeztető növényfaj, amit más néven „nyílhegynek” is hívnak. Ez a virág Európában szinte mindenhol megtalálható Írországtól Bulgáriáig, hazánkban nyílfűnek nevezik.

6. Snow elnök jóval több szerepet kap az első epizódban, mint a könyvben. Ennek oka, hogy Donald Sutherland egy háromoldalas emailt küldött a rendező Gary Rossnak a meglátásairól. Ennek zömét el is fogadta a direktor.

7. Paula Malcolmson, aki Katniss édesanyját alakítja, a Döglött akták egy 2007-es epizódjában szintén Jennifer Lawrence szülője volt.

8. Sok rajongó azt gondolja, hogy a Kapitólium a Colorado állambéli Denverben található.

9. Jennifer Lawrence szőke haját barnára kellett festeni a regénybeli egyezés miatt. Nem ő volt az egyetlen, ugyanígy járt Josh Hutcherson és Liam Hemsworth is.

10. Az Effie Trinket alakító Elizabeth Banks olyan bonyolult ruhakölteményekben járt-kelt, hogy segítség nélkül még WC-re sem tudott kimenni.

11. Ha már Effie Trinket! Az ő nevét nem említették az első filmben. Egyszer sem.

12. Francis Lawrence, a Futótűz és a Kiválasztott – 1. rész direktora rendezte Lady Gaga Bad Romance, Beyoncé Run the World (Girls), és Avril Lavigne Sk8er Boicímű videóklipjeit.

13. Jennifer Lawrencenek kemény edzéseken kellett részt vennie a filmek kedvéért: sziklára és fára mászott, parkourt gyakorolt és rengeteget futott. Megtanulta az íjászkodás fortélyait is, amelyben Khatuna Lorig olimpiai bronzérmes íjász segített neki.

14. Katniss a könyvben szinte minden kiválasztottnál alacsonyabb, de filmben azonban mindegyiküknél magasabb.

15. A könyvben Peeta elveszti egyik lábát, míg a filmben nem.

16. Az éjfürt, amivel Katniss és Peeta meg akarja mérgezni magát az első epizód végén, valójában csak fagyasztott áfonya.

17. A jelmeztervező Trish Summerwill körülbelül 1800 ruhát tervezett a kapitóliumiaknak, melyek zöme kézzel készült.

18. Chris Hemsworth, Liam Hemsworth bátyja javasolta öccsének, hogy fogyjon a szerepéért. Végtére is Gale éhezett. Liam egyébként szintén részt vett a Thor castingján, de testvére magasabb és szőkébb volt…

19. Philip Seymour Hoffmann, aki Plutarch karakterét alakította, a Kiválasztottforgatásának befejezte előtt 8 nappal hunyt el, de karakterét nem lesz szükséges CGI-jal pótolni, ugyanis szöveges jelenete már nem lett volna.

20. Ha kombináljuk a Katniss és a Peeta nevet, abból sikeresen kijön a „Peeniss” név. De végülis a Katpee is jelenthet valamit, ha nagyon akarjuk.