Videó

Roboraptor Podcast #18 – Game vs. Film

Bizonyára mindnyájan láttatok már olyan filmet ami egy számítógépes játék adaptációja volt. Prof. DnS-sel megvizsgáltuk a gamekből készült filmtörténelmet az elmúlt 24 évre visszamenőleg. Az adás első részében a ’90-es években készült darabokat poroltuk le. Kevés sikerrel… Jön a Super Mario Bros. és Mortal Kombat nosztalgia-party! Podcast.

Bizonyára mindnyájan láttatok már olyan filmet ami egy számítógépes játék adaptációja volt. Prof. DnS-sel megvizsgáltuk a gamekből készült filmtörténelmet az elmúlt 24 évre visszamenőleg. Az adás első részében a ’90-es években készült darabokat poroltuk le. Kevés sikerrel… Jön a Super Mario Bros. és Mortal Kombat nosztalgia-party!

A számítógépes játékokból készült filmekről szóló adásunkban, ezúttal napjaink adaptációval foglalkozunk. Számos példát találhatunk az elmúlt 14 évből, ám a megannyi cím nem feltétlenül jelenti ám a minőséget is. Sőt mi több: inkább az a jellemző, hogy mialatt a stúdiók milliókat ölnek a látványba, illetve abba, hogy alapvetően “visszaadják a játékot” a nézőknek, addig a történetekkel már kevésbé foglalkoznak. Persze azért akadnak kivételek… 

A játékokról és filmadaptációikról szóló podcast-ünk utolsó részében a jövő felé pislantunk. Az elmúlt pár évben elterjedt az a trend, hogy a játékok egyre filmszerűbbé váltak. Jó példa erre a Beyond Two Soulsvagy a Mass Effect-trilógia. Hová vezethet a virtuális tér kiterjedése, illetve milyen hatással lehet ez a jövő generációira? Egyáltalán kell-e nekünk gamer-eknek még egy dózis a filmszerű játékokból? Az előző részek itt és itt érhetőek el. A válaszok pedig alant a podcast-ben…

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×