HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Roboraptor Podcast #14 – Misztikus filmek

Legújabb adásunkban st ranger kollégánkkal beszélgettünk a misztikus/paranormális/haunted house típusú filmekről. Podcast.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Legújabb adásunkban st ranger kollégánkkal beszélgettünk a misztikus/paranormális/haunted house típusú filmekről. Első körben egy igazán izgalmas, ámde kevesek által ismert klasszikuson borzongtunk: az 1963-as The Haunting-on. A filmből 1999-ben készült remake is, viszont az a verzió közel sem adja vissza azt a mélységet, ami az eredeti filmben a téma ellenére (avagy éppen amiatt) megvan.

A Misztikus filmek című adásunk következő darabja kísértetiesen emlékeztet minket egy négy évvel később készült klasszikusra: a Ragyogásra. Az eredetileg családi nyaralásnak tervezett, a későbbiekben azonban tragédiába forduló filmben olyan elemek borzolják a kedélyeket, mint a még soha nem látott de ellátásra hátrahagyott öregasszony, a zenélő doboz és az emberi gondolatokat megkavaró kerti medence. Komolyan!

HIRDETÉS

A The Changeling már azért is érdekes mert egy kanadai magyar: Peter Medak rendezte. A film talán abban tud műfaján belül izgalmasabb lenni, hogy a kötelező para-elemeken kívül a főszereplő a maga szakállára kezd el együttműködni az őt vegzáló kísértet-gyerekkel, hogy végül mind a ketten nyugodtan éljenek, illetve haljanak. Persze azért a kísértetek meg tudják ám lepni az embert…