HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

A 10 legrandiképesebb mutáns lány

Az X-Men – Az eljövendő múlt napjaira készülődve mindenféle szexista felhang nélkül összeállítottuk az X-men-filmek legattraktívabb mutánshölgyeit, külsődleges jegyeik mellett különleges képességeiket is vizsgálva. Mondd, te kit választanál egy randira?

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az X-Men – Az eljövendő múlt napjaira (kritikánk) készülődve mindenféle szexista felhang nélkül összeállítottuk az X-men-filmek legattraktívabb mutánshölgyeit, külsődleges jegyeik mellett különleges képességeiket is vizsgálva. Mondd, te kit választanál egy randira?

10. Vadóc (Anna Marie) – Anna PaquinRogue1

Igazából Vadóc nem érdemelné meg, hogy listánk alsóházába kerüljön, de legyünk tárgyilagosak! Nem azért van a 10. helyen, mert a leghitványabb mutánslányok közé tartozik, hanem azért, mert a vele való szerelmi légyott esélye konvergál leginkább a nullához. Szerencsétlen leányzó bárkinek elszívja az életerejét, ha bőre érintkezik más testével, ez pedig valljuk be, eléggé megnehezíti egy esetleges koitusz bekövetkeztét. Leendő férfipartnere gyakorlatilag egy fejbúbtól talpig érő teljesen zárt kezeslábasban lenne csak képes összebújni vele, ami nem túl romantikus dolog (tekintve, hogy Vadóc fentebb árnyalt „problémája” miatt még szűz is ráadásul). Pedig klassz csaj, hosszú barna haja, szexi ősz tincse, és színes, feszülős uniformisa miatt igencsak szemrevaló látvány. Kár érte.

9. Jubilee/Napsugár (Jubilation Lee) – Katrina Florence/Kea Wongjubilee11

Jubilee egyetlen mutáns képessége, hogy nagy energiájú ragyogó plazma-pukkanásokat tud gerjeszteni. Őszintén szólva ez nem sok mindenre elég azon túl, hogy konfettidobálás helyett őt kérjük fel egy ifjú házaspár köszöntésére. Az ázsiai felmenőkkel bíró fiatal leányzó olyan szürke kisegér, hogy sokan valószínűleg észre sem vették, hogy ott van az első trilógiában, így pedig randiképessége is igen alacsony.

HIRDETÉS

8. Callisto – Dania Ramirezdaniacallisto

Callisto a Morlock elnevezésű számkivetett mutánspopuláció vezére, akikkel az Utca nevű alagútrendszerben laknak New York alatt. A X-men-trilógia záródarabjában tetovált arccal, a képregényben Nick Furyként szemfedővel ábrázolják, szóval nem kimondottan jó parti, semmilyen tekintetben sem: kicsit kripli is, hómlesz is. Fontos róla tudni, hogy kifinomult érzékeinek köszönhetően bármilyen élőlényt, állatot, vagy embert képes játszi könnyedséggel becserkészni és megölni, szóval csak vigyázva vele!

7. Psziché (Elizabeth „Betsy” Braddock) – Mei Melançonpsylocke

Emma Frostnál jobban talán csak Psylocke esetében szállt el a rajzolók agya: míg előbbi esetében a gravitáció törvényeit meghazudtoló, peckesen álló rongydarab takarja annak kebleit, addig utóbbi esetében falatnyi textil rejti fenekét. Az X-men – Az ellenállás vége című filmben sok szerepet nem kap ugyan, sőt, valamivel maszkulinabb hatást is kelt, mint a képregények paneljein, de színezett lila haja, katanája, angol akcentusa igencsak vonzóvá teszi. Ő is bír némi telepatikus hatalommal, szóval nem partidrogokkal csábítja a férfiakat a szórakozóhelyeken.

6. Blink (Clarice Ferguson) – Fan Bingbingblink111

Blink a legújabb filmben, az X-Men – Az eljövendő múlt napjai-ban tűnik fel, ahol teleportáló képességét sokrétűen használja is. Elméleti szinten mozogva egy ilyen leányzóval egészen izgalmas lehet az élet, nem gond vele pikk-pakk hazaugrani egy mutáns-buliból, nem kell órákat taxizni, vagy BKV-zni…

5. Árnymacska (Kitty Pryde) – Sumela Kay/Katie Stuart/Ellen Pageshadowcat

Az megvan, hogy az eredeti trilógia mindhárom részében más alakította Árnymacskát? Ha ezen a furcsa anomálián túl is lépünk, megállapítható, Kolosszus barátnőjének megszerzése igencsak problémás vállalkozás (bár a karakter annyira háttérbe van szorítva, hogy igazából az embernek eszébe sem jutna pont vele kikezdeni). Ettől függetlenül aranyos lány, és falakon átrohanó képessége in flagranti helyzetben igencsak kapóra jön. Jár neki az előkelő 5. hely, még ha elkötelezett is.

4. Ciklon/Vihar (Ororo Munroe) – Halle Berrystorm

Berry kisasszony esetében sokan vegyes érzésekkel viseltetnek, hiszen az Oscar-díjas színésznő attraktivitásához (úgy általában) nem fér kétség, de sem rövid, sem hosszú, sem frufrus fehér hajával nem lesz belőle igazi Storm. Pedig Vihar a képregényben egy karakán, jó kiállású, csábító nő, aki villámot szór tekintetéből (muhhaha). Talán ha oldalt felborotvált mohikán sérója lenne a filmben, előrébb is végezhetett volna.

3. Emma Frost – January Jonesemmfrost_1

Okos, manipulatív, fanyarul szellemes jellem. Ha szőke haja, azúrkék szeme, illetve mély dekoltázsa nem dobogtatná meg egy férfi szívét, akkor tenne ellene telepatikus képességeivel. Gyémánt bőrrel is igéző, bár ebben a formájában nyilván lehetetlen szerelmeskedni vele. Ráadásul nem szabad megijeszteni az ágyban, hiszen riadtságában átváltozhat, az pedig igen kellemetlen véget vetne az éjszakának. Auu…

2. Főnix (Jean Grey) – Famke Janssenfőni

A redhead-fanok kedvence nálunk is előkelő helyet foglal el, hiszen a felsorolásban immár sokadik, ám legerősebb telepata képességekkel rendelkező mutáns, aki ellen esélye sincs senki emberfiának, ha Jean Grey magába akarná bolondítani. Ráadásul enyhén kattos tyúk (agya elzárt részében lakozik gonosz tudatalattija), a „rosszkislányok” pedig mindig érdekesek! Egyetlen probléma, hogy egy randihoz nem csak Küklopszot, de Rozsomákot is le kéne zúzni.

1. Rejtély/Mystique (Raven Darkholme) – Rebecca Romijn/Jennifer Lawrencemystique

Indigókék bőre kortalanná teszi, ráadásul az, hogy szinte mindig meztelenül mutatkozik, nem elhanyagolható mellékzönge. Első helyét nem annak köszönheti, hogy „civilben” az egyébként túlságosan felhájpolt Jennifer Lawrence alakítja (mármint a legújabb részekben), még csak nem is szinglisége, hanem inkább „változatossága”. Egy ilyen mutáns-lánnyal nem lehet unatkozni, kaméleon-képességének köszönhetően bármikor, bármilyen külsőt kölcsönözhet magának, ráadásul alapvetően ő is „rosszkislány”. Vele nem csak az első randi, de egy egész párkapcsolat is igen sokszínű lenne (értsd: szerepjáték). További plusz pont, hogy eredeti alakjában kifejezetten extrém, nem hétköznapi megjelenésű, jelenlétével minden bulit feldobna.

+ Bonus:

xmen2