HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Roboraptor Podcast #9 – Testrablások 2/3

Megoszlanak a vélemények arról, hogy John Carpenter a horror/sci-fi zsánerek 80-as, 90-es évekbeli fenegyereke, ezen műfajok megreformálója, avagy egy olyan elborult lelkületű direktor, akinek szerepe túlértékelt. Podcast.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megoszlanak a vélemények arról, hogy John Carpenter a horror/sci-fi zsánerek 80-as, 90-es évekbeli fenegyereke, ezen műfajok megreformálója, avagy egy olyan elborult lelkületű direktor, akinek szerepe túlértékelt. Kettőssége alkotásaiban is tetten érhető, az Elpusztíthatatlanok (They Live) című alkotására ugyan tele van olyan társadalmi mondanivalóval, amely ma 2014-ben is releváns, mégis a technikai megvalósítás olykor annyira gagyi, hogy a néző kínjában csak nevetni tud. Ráadásul ez az alkotás tartalmazza a filmtörténelem egyik legindokolatlanabb és leghosszabbra nyújtott utcai verekedését árnyékharcát is.  További részletek a testrablásokról szóló podcastünk második részében.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.