HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Reisz Gábor új filmje nyerte szekciója díját a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Magyarázat mindenre című magyar film nyerte Velencében az Orizzonti (Horizontok) szekcióban a „Legjobb film” díját – adta hírül a film forgalmazója, a Cirkó Filmek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Magyarázat mindenre velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt: a Screen Daily „mesteri, kifinomult és meglepően pártatlan”, a Cineuropa pedig „briliáns, lenyűgöző és intelligens” alkotásnak nevezte. Meg is nyerte kategóriája, a Orizzonti (Horizontok) legjobb filmnek járó díját. Ez a Velencei Filmfesztivál második legfontosabb díja. A díjat a rendező, Reisz Gábor vette át a fesztivál záróceremóniáján a Lidón. Beszéde végén egy mondatban magyarul köszönte meg stábjának a munkát, és hozzátette: a magyar közönség október 5-től láthatja a filmet a mozikban, és szeretné,

ha elkezdenénk beszélgetni, amíg van kivel.

A filmet Magyarországon először a Cinefest Miskolc fesztiválon láthatták, ahol teltházzal vetítették. Ezután a közönség először a Cirko-Gejzír moziban láthatják a Magyarázat mindenre-t a szeptember 22-i, közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen. Másnap, szeptember 23-án a Cinema City Mammutban is lesz premier előtti vetítés és közönségtalálkozó. Jegyek már mindkét vetítésre kaphatók.

HIRDETÉS

A Velencei Filmfesztiválon olyan filmek versenyeztek, mint Yorgos Lanthimo Szegény párákja, Sofia Coppola Priscillája, Bertrand Bonello Szörnyetegje, David Fincher A gyilkos c. filmje, Bradley Cooper Oscar-gyanús Maestrója, Michael Mann Ferrarri életrajzi filmje és sok más.

A filmfesztivál Arany Oroszlán-díjahoz is van magyar kapcsolat: a Magyarországon forgott Szegény párák nyerte a Velencei Filmfesztivál legrangosabb díját.

Az Ezüst Oroszlánt Hamagucsi Rjúszuke Szörnyetegje nyerte, a legjobb forgatókönyv díjat a Netflixen hamarosan debütáló Drakula film, az El Conde nyerte. A legjobb színésznő Cailee Spaeny lett a Priscillában nyújtott alakításáért, a legjobb színész pedig Peter Sarsgaard a Memory-ban.

A díjazottak teljes listáját itt találjátok!